theorieles E achter B nieuws
autorijles bromfietsrijbewijs contact
motorrijles praktijkexamen bromfiets
Autorijles
haal snel en veilig je B-rijbewijs

Voordat je het rijexamen kunt afleggen is het belangrijk dat je op een verantwoorde en veilige manier leert auto rijden.
ROANCO geeft al jarenlang autorijlessen waarbij jij als cursist centraal staat.
Samen met jou werken we aan een opleidingsplan waarmee je in relatief korte tijd klaar bent voor het examen. De autorijlessen kunnen ook worden gecombineerd in een pakketvorm met theorie en praktijklessen, examens aanvragen en alles wat je nodig hebt om snel te slagen!

Voor autorijlessen in een auto met handgeschakelde versnelling beschikken we over een BMW 330D E90. Autorijles in een automaat kan ook, hiervoor hebben we een Opel Corsa beschikbaar.

Machtig rijschool ROANCO met DigiD
Voordat de rijschool het rijexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven.
Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd of als je deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor jouw rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR.
Hierbij heb je ons Rijschoolnummer 1180N1 nodig. Voor meer uitleg kun je de brochure bekijken, of de website van het CBR bezoeken.

Het CBR past regelmatig de regels met betrekking tot het rijexamen aan. Uiteraard houden wij deze wijzigingen scherp in de gaten zodat je altijd verzekerd bent van up-to-date instructie.

Een greep uit de recente wijzigingen in het rijexamen B-rijbewijs:

Nieuwe onderdelen: 
Bijzondere manoeuvres
Zelfstandig route rijden
Gevaarherkenning door situatiebevraging
Zelfreflectie
Milieubewust rijgedrag

Meer nadruk op zelfstandig rijden en gevaarherkenning
Sinds 2008 worden aspirant-automobilisten nadrukkelijker opgeleid en geëxamineerd in zelfstandig rijden, gevaarherkenning en milieubewust rijgedrag. Ook moeten aspirant rijbewijsbezitters meer nadenken over hun eigen verbeterpunten in het verkeer.

Nieuw rijexamen vanaf 1 januari 2008 ingevoerd
Het vernieuwde praktijkexamen is op 1 januari 2008 ingevoerd en is bedoeld om het ongevallencijfer onder beginnende bestuurders omlaag te brengen.

 

startpagina  |  links  |  sitemap  |  disclaimer  |  ontwikkeling: Ellérie Webdesign Berlikum