theorieles E achter B nieuws
autorijles bromfietsrijbewijs contact
motorrijles praktijkexamen bromfiets
Motorrijles
A-rijbewijs of A-beperkt rijbewijs

Of je nu wilt gaan motorrijden als hobby, of gewoon voor woon-werkverkeer, ook voor motorrijles geldt dat je bij ROANCO kunt rekenen op een prima voorbereiding op je examen.
We lessen met Kawasaki en Honda motoren, motorkleding en -helmen zijn in diverse maten voor bruikleen aanwezig. Tijden het lessen moet je een geldig theoriecertificaat of rijbewijs B bij je hebben.

Ben je jonger dan 21 jaar? dan kun je alleen examen afleggen op een lichte motor (<35kW) Lessen mag eventueel ook op een zwaardere motor. Na succesvol afleggen van je examen ontvang je een A-beperkt rijbewijs. Hiermee mag je de eerste 2 jaar alleen op lichte motoren rijden (<25kW), na 2 jaar mag je ook op zware motoren rijden.

Als je 21 jaar of ouder bent dan mag je kiezen of je examen wilt afleggen op een lichte of een zware motor. Als je afrijdt op een lichte motor dan ontvang je als je slaagt een A-beperkt rijbewijs. Rij je echter succesvol af op een zware motor dan ontvang je een gewoon A-rijbewijs.

Sinds 1 april 2004 word je in meer bijzondere verrichtingen getoetst dan voorheen. Zo moeten de kandidaten nu twaalf bijzondere verrichtingen leren, waarvan er zeven bij een examen worden getoetst.
Er zijn vier bijzondere verrichtingen die standaard onderdeel uitmaken van het examen, daarnaast kiest de examinator nog drie andere verrichtingen. Als een onderdeel niet succesvol wordt afgelegd krijgt de kandidaat eenmaal een herkansing tijdens het examen. 

Door deze uitbreiding is het motorpraktijkexamen gesplitst in tweeën:

•examen voertuigbeheersing
•examen verkeersdeelneming

En om motorrijders te leren zich goed te beschermen, gelden er sinds 30 september 2003 eisen voor de kleding op het praktijkexamen. 

 

startpagina  |  links  |  sitemap  |  disclaimer  |  ontwikkeling: Ellérie Webdesign Berlikum